Gebelik Öncesi Süreçte Amalgam Dolgulardan Kurtulun!

Cıva İçeren Amalgam Dolguların Dayanıklılığı İle Ortaya Atılan Görüşlerin Yanı Sıra, Çok Önemli Bir Konuda Olan Olumsuz Etkisi Üzerinde De Çalışmalar Devam Ediyor. Cıva Konusunda Olumsuz Etki Nerede Derseniz, Sizin Üreme Sisteminizde Yani Doğurganlığınızda!

Cıvayı yiyecek ve içeceklerden alabileceğimiz gibi, yıllardır ağzımızda taşıdığımız diş dolgularından da alıyor olabiliriz. O nedenle uzun yıllardır ağzınızda amalgam dolgu varsa, öncelikle sağlığınız için bu dolguları yeniletin.

Cıva bağışıklık sistemi üzerinde önemli bir sorun yaratır. Hafıza, hipofiz bezi, adet döngüsü, sperm ve yumurtalıklar üzerinde ciddi olumsuz etkilere sahiptir. Tekrarlayan düşükler ve erken doğum sorunlarında da ön plana çıkmaktadır.

Kısaca üreme sistemi ile ilgili yaşanan problemlerde amalgam dolgular, altta yatan nedenlerden biri olarak gebelik öncesi hazırlık tedavi sürecinde çok sık karşımıza çıkmaktadır.

 

 

  1. Amalgam Dolguların Sınırlı Ömrü Var – Dişlerinize yapıştırılmış kompozit dolguların aksine bir amalgam dolgusu, dişinizin bir bölgesine doldurulur. Bir amalgam dolgunun ömrü yaklaşık 10 yıldır. Zamanla bu dolgular, bakterilerin girebileceği alanları açığa çıkararak diş çürümesine neden olmaya başlar. Peki ne olur? Bir oyuk yıpranırsa, dişinizde minik toplu iğne başı şeklinde çürükler oluşmaya başlar ve bu çürüklere dışardan kalıntı girmesine neden olur. Daha derin tedavi gerekebilir, bir başka dolgu yerine bir kaplama yaptırmak zorunda da kalabilirsiniz. Kısacası 10 yılı beklemeden hele ki gebelik düşünceniz varsa, eski dolgu malzemelerini değiştirin.
  2. Amalgam Cıva İçerir – Bir amalgam dolgunun yaklaşık% 50’si, bazı hastalar için potansiyel olarak bir sağlık riski oluşturabilecek miktarda cıvadan oluşur. Amalgamın potansiyel tehlikeleri ile ilgili devam eden araştırmalar ve tartışmalar sürerken, birçok insan için huzur ve rahatlık göz önünde bulundurulmalıdır.
  3. Amalgam Dolgular Sıcaklık Değişimlerine Tepki verir – Metal sıcaklık değişimleri ile genişler ve daralır. Amalgam dolgu yaklaşık % 50 civalı olduğundan, sıcaklığa göre şekillenir. Sıcak bir şey yediğinizde, amalgam dolgusu genişleyerek dişinize çok fazla baskı yapacak ve bu da sonunda çatlamalara neden olacaktır. Dondurma gibi soğuk bir şey yediğinizde de, bu dolgu maddeleri daralarak, dişin içinde boşluk yaratır. Bu devam eden hareketler dişinizi zayıflatacaktır.
  4. Kompozit Dolgularla Dişinizi Güçlendirin – Amalgam dolgular bir çukur dolgusu gibi hareket ettiğinden, dişe dolgu maddesi takılı değildir. Kompozit dolgular sadece boşluğu doldurmakla kalmaz, aynı zamanda dişinize doğrudan yapışacak şekilde tasarlanmıştır, böylece dolgu ve diş, amalgam dolgular ile olabileceği gibi birbirine karşı değildir. Bir dolguya sahip bir diş kuvvet uygulandığında, amalgam gibi değildir ve bu durumda, dişinizin dolmayan bölgelerine – çatlaklara ve kırıklara – zarar verebilecek eşit olmayan bir kuvvet dağılımı yaratır.
  5. Kompozit Dolgular Estetiktir – Gülümsediğinizde veya ağzınızı açtığınızda, amalgam dolgular dikkat çeker, koyu renklidir. Kompozit dolgular diş rengi ile aynı yapıldığı için dişlerinizin görünüşüne uygun haldedir. Estetiktir ve de sağlıklıdır.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

vucudunuzu-tup-bebek-icin-nasil-hazirlarsiniz
Vücudunuzu Tüp Bebek İçin Nasıl Hazırlarsınız?

Kısırlık, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından dünya çapında bir halk sağlığı sorunu …

Devamını Oku
dikkat-aclik-kan-sekeri-normal-sinirlarda-olan-uc-kisiden-birinde-seker-hastaligina-yatkinlik-vardir
Dikkat! Açlık Kan Şekeri Normal Sınırlarda Olan Üç Kişiden Birinde Şeker Hastalığına Yatkınlık Vardır!

Normalde, gıdalarla aldığımız   şeker, ekmek, makarna, pilav sonrasında şek…

Devamını Oku
Omega 3 Doğumdan Ölene Kadar Elzem

Epidemiyolojik çalışmalardan ve klinik deneylerden elde edilen mevcut kanıtlar, balık…

Devamını Oku